OBS: DU ANBEFALES KRAFTIGT, OGSÅ AT SE DENNE TRIN FOR TRIN -VEJLEDING!

OPRETTE EN BLOG?
Når du vil oprette en ny blog på denne side, skal du udfylde nogle felter:

BRUGERNAVN
Mindst 4 tegn - små bogstaver og gerne tal, men ingen mellemrum, specialetegn samt æ, ø & å Det er samtidig dette navn som du senere skal logge ind med, (eller din email adresse).

DIN EMAILADRESSE
Husk at skrive din rigtige email adresse, for der vil blive sendt en mail til denne, i forbindelse med din oprettelse. Det er samtidig til denne mailadresse vi sender et gendannelses -link, i tilfælde af du glemmer dit password eller lignende.

TILMELD NYHEDSBREVET
Som standard skal du selv sige ja-tak til dette og det håber vi naturligvis at du gør. Vi sender ingen spam og du kan framlede dig med bare ét klik. Men det er samtidig også her du kan holde dig ajour med nye tiltag og lignende på siden, så det er slet ikke en dum ide at være tilmeldt.

Hvis du siger ja-tak, vil du modtage en mail med et link hvor du bedes bekræfte din tilmeldelse. Dette er vigtigt, da din tilmelding til nyhedsbrevet ikke er aktiveret før du har gjort dette! Modtager du ikke denne mail, beder vi dig venligst tjekke din spamboks, tak.

PASSWORD
Vælg nu et som du kan huske, så du er fri for at skulle klikke på "Glemt pasword" igen og igen ;- )

DIT BLOGNAVN
Lidt som dit brugernavn: Mindst 4 tegn - små bogstaver og gerne tal, men ingen mellemrum, specialetegn samt æ, ø & å

UDSEENDE AF BLOGNAVN (Bloggens titel)
Her kan du endelig få lov at skrive i "menneske sprog", altså både bruge æ, ø & å samt mellemrum. Det er denne titel som brugerne præsenteres for når de besøger din blog, eller finder den med en Google søgning.

Gør titlen sigende men ikke for lang; Kort og præcist er altid at foretrække!
BRUGER LOGIN

Du kan logge ind på flere måder:
Du kan logge ind direkte via login boksen her på Bloggersuniverse, eller du kan logge ind via det link som du fik tilsendt i din velkomstmail: [dit_blognavn].bloggersuniverse.dk/wp-admin

Har du glemt dit password skal du blot klikke på tekstlinket "Glemt password". I boksen skal du skrive dit brugernavn, eller din email adresse og derefter klikke på "Send". Et øjeblik efter modtager du en mail med et link til at vælge nyt password.

KAN JEG HAVE FLERE BLOGS END ÉN?

Sagtens, men vi beder dig dog venligst om at du i så fald har et specifikt og seriøst formål med det. Vi frabeder os at du opretter en masse blogs, blot fordi "du kan"... Men sommetider kan det være fint med flere blogs. Du kan f.eks. have en blog hvor du udelukkende skriver om dine rejseoplevelser, og en anden hvor du skriver om din hobby.

Inde i kontrolpanelet > Mine websteder, kan du se en oversigt over dine aktuelle blogs og samme sted kan du klikke på knappen "Tilføj nyt". Linket er http://[dit_blognavn]/wp-admin/my-sites.php

SKIFTE THEME (LAYOUT)

I kontrolpanelet klikker du på Udseende > Temaer:
Her kan du se de p.t. aktuelle layouts som er tilgængelig.Ved at fører musen hen over de forskellige layouts, kan du aktivere det enkelte theme/layout med et klik på knappen "Aktiver".

BEMÆRK I DEN FORBINDELSE:
Enkelte af disse themes vil herefter bede dig aktivere en række ekstra ting. Det kan du ikke, og de fleste er allerede aktiveres fra vores side. Du kan dog som PRO+ bruger bede om at få aktiveret specifikke plugins m.m.

En anden (vigtig) ting du bedes være opmærksom på når du skifter theme: Du vil ofte se at alt hvad du allerede havde sat op,vil ændre udseende og ofte skal man efterfølgende ind og finjustere diverse opsætninger. Som regel er det noget der tager få minutter, men man kan godt blive lidt overrasket første gang man ser denne ændring :- )

Men omvendt er det jo også netop det som er hele formålet. Sidens udseende ændres jo voldsomt, i.fh.t. hvilket theme man har valgt, og derved skal sidens indhold som regel også tilpasses til det nye layout. Husk at du altid kan skifte tilbage til det oprindelige theme igen og derved er det hele tilbage som det var, med mindre selvfølgelig, at du i mellemtiden har lavet en masse store ændringer.

FEJL I TEXTEDITOREN

Af og til kan det ske at du får præsenteret en fejl -dialogboks inde i din texteditor. Det sker typisk når du har lavet nogle ændringer og efterfølgende har gemt dit arbejde. Dialogboksen ser således ud:

Det er en kendt fejl og vi er opmærksom på den og vil snarest se om vi kan få den fikset i samarbejde med den pågældende plugin udvikler. Men tag det bare roligt. Den har ingen betydning for dit arbejde og du skal ikke klikke "gendan", men blot ignorer beskeden. Ofte forsvinder den af sig selv.

MINE BLOGINDLÆG STÅR I ÈN LANG RÆKKE I OVERSIGTEN?

Dette ser vi som regel hvis folk har valgt et andet theme end det oprindelige og der er heldigvis en let løsning på det.

Det som sker, er, at når du har skrevet et blogindlæg og dette vises ude i din blog -oversigt, bliver teksten ikke beskåret med en efterfølgende "læs mere -knap", men viser istedet hele teksten. Nogle mennesker foretrækker denne måde og kalder det ovenikøbet en "feature", mens mange andre mener det ødelægger overskueligheden, specielt efterhånden som man skriver flere og flere blogindlæg.

LØSNINGEN ER:
Når du er inde i din teksteditor og har skrevet en tekst, kan du selv bestemme hvor du vil have delt afsnittet. Sæt din cursor hvor du ønsker at indsætte en "læs mere -knap", og klik derefter på knappen som vist på billedet herunder:

SITEBUILDER - HVORDAN HÅNDTERER JEG RÆKKER & WIDGETS?

Vores system består af en brugervenlig, men samtidig avanceret 'sitebuilder`, som gør det muligt at oprette rækker og kolonner på dine sider og derved give dig den fulde kontrol over hvor dine tekster og billeder skal placeres på siden. Det er også her du indsætter diverse 'widgets' hvormed du kan indskrive tekster, indsætte billeder, kontaktformularer, Google Maps o.s..v.

Vi anbefaler dig at læse vores vejledning på denne side.

Scroll to top